Antonio Banderas vonzerejének titkát számtalanszor próbálták már megfejteni. Első ránézésre egy tipikus latin szívtipró: jóképű, szexis, temperamentumos. De valójában sokkal több ennél.

"Latin vagyok, de nem vagyok latin szerető"

Antonio kivételes ember.

Sokoldalú személyiség, tehetséges színész, énekes és rendező, aki tisztában van saját képességeivel, mégsem száll a fejébe a dicsőség, önmagáról mindig szerényen nyilatkozik. Sosem mesterkélt, vagy hiteltelen.
Az emberi kapcsolatok, barátok fontosak a számára; családszerető és erős szálak fűzik a hazájához. Kedves, és igen közvetlen; őszinte, nagylelkű és udvarias. Lelkesen érdeklődő és becsületes másokkal. Rendkívül intelligens és széleslátókörű; két lábbal áll a földön, mégis kalandként fogja fel az életet, amelyet meg kell élni, de nem szabad túl komolyan venni. Jó humora van és nem okoz neki gondot önmaga kifigurázása sem.
Egyszóval a kinézet csak felszín, a szép külső szép belsőt takar. Mindez talán magyarázatot adhat különleges vonzerejére.chat
partnerek

house lothlorien michaeljackson ancsagirl crissangel davidgarrett avesavaria
Több, mint 60 kategória között kereshet érdeklődési körének megfelelő honlapokat. Ha népszerűsítené honlapját akkor is látogasson el ide! A legnagyobb bannercsere-portál!

in memoriam

selmecziroland

a bár

Nyitva: 2006.05.29. óta
Bártulaj: Éowyn
Kapcsolat, linkek, infók

hotlink

A kultúra és a művészet támogatója
2011.09.10. - ALMA-díjátadó (Los Angeles)

Antonio a Férfit látok álmaidban címû Woody Allen-filmben nyújtott alakításáért kapott díjat.
„Ezt a díjat szeretném az unokaöcsémnek, Javiernek ajánlani, mert amióta látta a Zorrót, színész akar lenni. Elhoztuk ide Los Angelesbe, hogy itt tudja elvégezni a tanulmányait, ami után talán itt fog színészkedni. Szeretnék neki adni egy apró jótanácsot: bármit is csinálsz életed során, ez neked szól és minden korodbeli latin srácnak ebben az országban, tedd szeretettel. Ne az eredményekre figyelj. Egy dologra emlékezz: az „alma”, a lelked álljon nyitva különbözõ kultúrával rendelkezõ emberek számára, akik különbözõ vallásúak, különbözõ körülmények között élnek. De emlékezz, honnan jöttél. Spanyol vagy, ez az identitásod. Ne indítéknak használd, hanem oszd meg mindenkivel.”
_______________________________________________________________


2011.04.04. - A Picasso Múzeum története

Antonio szerepelni fog a múzeum történetét feldolgozó dokumentumfilmben, amely a nyitás 10. jubileuma alkalmából készül és 2013-ban fog megjelenni.
/A.J.L./AGENCIES/

kep_______________________________________________________________


2011.03.24. - A Thyssen Múzeum megnyitója, Málaga

Antonio részt vett a Thyssen Múzeum megnyitóján, Carmen Thyssen-Bornemisza bárónõ, Málaga polgármestere, Francisco de la Torre Prados és az andalúz regionális kultuszminiszter, Paulino Plata társaságában. A múzeumot a Villalón-palotában rendezték be, ahol spanyol festõk összesen 230, fõleg a XIX. századból származó képe látható: olyan mûvek, amelyek jelenleg a bárónõ tulajdonában vannak.

/MTI, EFE/


_______________________________________________________________


2011.01.26. - Alhambra, Granada


kep kep


(01.19.) - Az El Mundo arról tudósított, hogy Antonio Granadába utazott, a Boabdil-filmhez további helyszíneket kutatva. Többek között a tunéziai producer, Tarak Ben Ammar és a kulturális miniszter, Paulino Plata társaságában meglátogatta az Alhambrát. Teljesen letaglózta az épületek gazdag díszítése.

Alhambráról itt olvashatsz >>


_______________________________________________________________


2011.01.23. - Black Gold forgatás

kep
(01.16) - Antonio Freida Pinto társaságában forgatja a filmet Tunéziában, Hammamet közelében.

A történet az 1930-as években játszódik, amikor is felfedezték az olajat.
A CNN kérdésére, miszerint aggódik-e, hogy itt kell forgatnia, így válaszolt: „Remélem, minden rendezõdni fog. Remélem, mindkét oldal nyitott lesz egymás álláspontját megérteni azokkal a problémákkal kapcsolatban, amelyekkel jelenleg küzd. Abban is reménykedem, hogy elkezdenek bízni a fiatalokban, mert ezek az emberek fogják a jövõben elõrevinni az országot. Hinniük kell bennük, közben kell értük járniuk.”

/CNN/

_______________________________________________________________


2010.05.10. - Fotókiállítás, New York


A kiállítás (Realizmus a spanyol filmekben 1951-1963 címmel) a Cervantes Intézetben volt, amely esemény egyben ismét egy új parfümillat megjelenését is hivatott volt reklámozni.

Hétfőn kezdődött a filmes fórum, amelynek keretében a látogató ingyen nézhetett meg 10 spanyol filmet.
"Amikor Amerikába jöttem azt vettem észre, hogy a spanyol filmeket totálisan semmibe veszik. ... Ez a periódus (neorealizmus és polgárháború utáni időszak) kritikus volt, mert a filmeseknek szakítaniuk kellett minden addigi sablonnal és a fantáziájukra hagyatkozni. Humorral tették, cinikus fekete komédiával, mint amilyen például A hóhér Berlangától. ... Ezek az emberek nem csak a mozi mesterei voltak, hanem nagyon bátrak is."

<a href='http://video.mx.msn.com/?mkt=es-mx&vid=d396a82b-113f-43e7-8181-fe94fc5b5f45&from=&src=v5:embed::' target='_new' title='Antonio Banderas presenta ciclo de cine español en el Instituto Cervantes' >Video: Antonio Banderas presenta ciclo de cine español en el Instituto Cervantes</a>


_______________________________________________________________


2010.05.08. - Első megjelenés doktorként


A Málaga Egyetem (UMA), csütörtök este.

Antonio Banderas arra buzdítja a hallgatókat, hogy legyenek bátrak és harcoljanak a céljaikért.
A kulturális találkozón Antonio elmondta, hogy nem akar senkinek példaképe lenni, mert mindenkinek meg kell, hogy legyenek a saját céljai, de ha az ő története segít leküzeni a félelmeket ... "ha egy fiatal hallgató rám néz és ezt gondolja ... ha ennek a fickónak sikerült ... már elégedett vagyok."

Képek: Mall_______________________________________________________________


2010.05.07. - Dr. José Antonio Domínguez Bandera


Oroszországból irány haza - május 5-én a Málaga Egyetem Antoniót díszdoktorrá avatta.

"27 spanyol, 36 amerikai filmjéért, 6 egyéb produkciójáért, 2 rendezéséért, számos díjáért és jelöléséért - ezek közül 6 Golden Globe, Emmy és Tony -, valamint azért, mert mindig hű maradt a gyökereihez." - többek között ezeket az érdemeket sorolta fel Francisco de las Heras professzor annak indoklásául, hogy miért tüntették ki díszdoktori címmel Antonio Banderast.

Az esemény előtt zajló sajtókonferencián Banderas elmondta a jövőbeli terveit: az Almodóvar-film forgatásának kezdete: augusztus 9., majd ismét a rendezői székbe ül és egy olyan sorozatot fog rendezni, amelyben Melanie is szerepet kap. Az egyik nagy amerikai tévétársaság által vetített sorozat egy család életéről szól majd.
2011 tavaszán rendez egy olyan science-fictiont, amely a mai világ problémáival foglalkozik; a főhős egy háború következtében egyedül találja magát. A forgatókönyvíró a Tom Hanks nevével fémjelzett, díjnyertes HBO-sorozat, Az elit alakulat egyik írója, Erik Jendresen lesz.
A Boabdil-projekt sincs elfeledve, ennek és még a Broken Days-nek is a produceri teendőit fogja ellátni. A Boabdil forgatókönyvét is átírják, ő is részt vesz benne, angol nyelven fogják forgatni. 50 millió euróba kerül, külföldi finanszírozókra van szükség és ha angolul beszélő filmről van szó, nagyobb az esély... A Kandor Moon (Antonio cége) és a Vertex 360 is együttműködésről beszél - ez esetben is szükség lesz néhány angol nyelvű projektre, habár a nagy részét mégis hazai színekben próbálják véghezvinni.
És hogy még véletlenül se legyen laza a program :-D , Antonio természetesen a Málaga Egyetemmel is együtt kíván működni: támogatni akarja a hallgatókat, megosztani velük a tapasztalatait.
"Számomra a filmezés szenvedély, nem célom díjakat nyerni vele, nem tudnék úgy dolgozni, ha arra gondolnék, hogy díjat kapok a munkámért."A konferencia utáni ceremónián 6 további andalúziai egyetem elnöke is jelen volt. A rektor, Dª. Adelaida de la Calle Martín elmondta, hogy a Málaga Egyetem az első közegyetem Spanyolországban, amely bárki számára megszerezhető diplomát nyújt filmszakon.
Antonio láthatóan meg volt hatódva, a rektortól kapta meg a Kommunikációs Tudományok Kar ezüst sapkáját, egy könyvet, kesztyűt és egy gyűrűt.
Jelen volt Antonio öccse, Javier is a feleségével, és Antonio édesanyja is.Videók:

Hola | ABC | YouTube | RTVE | SURTV | CanalSur | MSN Latino 1 | MSN Latino 2

Egy amatőr YouTube-videó | Hoy.es képek

_______________________________________________________________


2010.05.04. - Bombahír Oroszországból


2010. május 3. - Kempinski Grand Hotel Europe, Szentpétervár, Oroszország
Antonio Banderas izgalmas hírt közöl a sajtó egybegyűlt képviselőivel: 20 év után újból együtt fog dolgozni Pedro Almodóvarral!

/EFE Moszkva, MIGNews/

Antonio az 1. Szentpétervári Filmfórum díszvendége volt, ahol bejelentette, hogy az utolsó, Kötözz meg és ölelj! című közös filmjük után ismét együtt forgatnak majd. "Higgyék el, a film éppen olyan durva és provokatív lesz, mint amit a nézők már megszokhattak tőle."

A filmfórum témája Elem Klimov háborús klasszikusa, a Jöjj és lásd! volt, amely egy fiúról szól, aki partizán akar lenni, az átélt borzalmak azonban örökre megváltoztatják az életét. Antonio szüleinek életét pedig a spanyol polgárhábórú érintette. 1999-ben is ugyanezt látta Szomáliában, a háborút túlélt gyerekek szemében. "Léggömböket vittem nekik a kórházba, hogy kicsit felvidítsam őket, de csak sírtak, mert még soha láttak bált és megijesztette őket" - mondta a színész, aki az UNICEF jószolgálati nagykövete.

Antonio a szintén ott tartózkodó Andrew Vajnával vacsorázott együtt, Vajna elmondta a sajtótájékoztatón, hogy a Jégmezők lovagjának feldolgozására készül.Antonio a fesztivál előtti sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy szívesen játszana orosz filmben, amennyiben érdekes a forgatókönyv. Az orosz film és kultúra nagy hatással volt az életére, és egy kérdésre válaszolva: eddig az Evita volt a legnehezebb forgatása.
Előbb, vagy utóbb belekezd a Salvador Dalí életéről szóló filmbe, de nehéz véghezvinni, a 35-40 millió eurós költségvetés miatt. Ahogy egyre jobban megismeri a festő életét, annál inkább magával ragadja a személyisége. "Gyakran bohócként viselkedett, hogy ezzel az álarccal védje sebezhetőségét."
Szentpéterváron barangolva ellátogatott többek között a vodkamúzeumba, az Izsák-székesegyházba; a Dosztojevszkij-múzeum be volt zárva, ezért az Ermitázsba ment, és a Francisco Goya festményeit tároló teremben töltött hosszabb időt.
_______________________________________________________________


2009.04.23. - Málaga Filmfesztivál - Día Roto sajtótájékoztató


"Bizonyítottan van tehetség a spanyol filmiparban."

Antonio a Green Moon nevű cége által volt a producere a Día Roto című filmnek, amelynek a Málaga filmfesztiválon történő bemutatkozása során április 21-én, kedden mondta ezeket a szavakat. Ezzel Juan Marse (az idei Cervantes-díj kitüntetett írója) pár nappal ezelőtti kijelentésére reagált, amely szerint az a probléma a spanyol filmezéssel, hogy nincs elég tehetség.
Antonio azt is hozzátette, hogy tiszteli az írót és együtt is dolgoztak annak idején a Si te dicen que cai című film kapcsán, amely jó film volt, jelen volt a tehetség, és Victoria Abril egyik legjobb munkája volt. "A tehetség nemcsak fesztiválokon mutatkozott meg, hanem még olyan nehéz piacon is, mint amilyen az Egyesült Államokban van, és most Javierről, Penélopéról és Pedróról beszélek." Bardem és Cruz színészi teljesítményéért kapott Oscart, Almodóvar pedig rendezőként a legjobb külföldi film kategóriában.

_______________________________________________________________


2008.12.06. - Antonio és Antonio


Antonio a Cervantes Intézet tanácsadó testületének tagja lett. Ő, és Antonio Soler, a Forró zápor/El Camino de los Ingleses című, Banderas rendezte film alapjául szolgáló díjnyertes könyv írója, december 4-én New Yorkban, december 5-én Carlisle-ban ült le beszélgetni.
A new yorki sajtókonferencián Lake Edward, az intézet igazgatója elmondta, hogy már egy éve be akarták Banderas-t választani a testületbe, de a színész szoros programja nem tette lehetővé. Nem azért került be, mert híres, hanem azért, mert „a bensőjéből fakadóan a kultúra menedzsere … Mindent tud a spanyol kultúra egyesült államokbeli fejlődéséről, és három itt jelenlévő, keveredő kultúra találkozópontja.”
Antonio: „Nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen tekintélyes intézmény tagja lehetek. Örömmel tölt el, ahogy az intézet támogatja a spanyol művészeket. Szeretnék én is időt áldozni erre, és felajánlom a szolgálataimat.” Antonio azt is megemlítette, hogy amikor annak idején az USA-ba érkezett, még nem mertek nyilvánosan spanyolul beszélni az emberek, valamint a latin színészek csak bűnözőket játszhattak el.
/El Universal, EFE/


Itt megnézhető a videó.

_______________________________________________________________


2008.10.23. - Összefoglalás: Abu Dhabi, Egyesült Arab Emírségek


2008. október 6-a és 11-e között zajlott a "The Circle Conference 2008" és az "Interactive Media Exhibition" nevű rendezvény, az Abu Dhabi Authority for Culture and Heritage (ADACH) szervezet közreműködésével, amelynek célja a Közel-Kelet filmeseinek bátorítása volt. Az ADACH igazgatója, Mohammed Khalaf Al-Mazrouei szerint a lényeget már sikerült elérni azzal, hogy kiemelték Abu Dhabi kulturális lehetőségeit és azt is, hogy bátorítják a fiatal tehetségeket helyi és nemzetközi szinten.

Antonio és Melanie megjelenésével nemcsak a fent említett két eseményt, hanem a Közel-Kelet Nemzetközi Filmfesztivált (október 10-19.) /Middle East International Film Festival (MEIFF)/ is támogatta. Rajtuk kívül még tucatnyi arab és nemzetközi híresség és filmes is tiszteletét tette (többek között Spike Lee, Adrian Brody, Jane Fonda, Catherine Deneuve, Susan Sarandon).A konferencia ideje alatt Antonio és Spike Lee mesterkurzusokat tartott a Shangri-La hotelban. Antonio arról beszélt, hogy az arab világ filmeseinek segítségre van szükségük ahhoz, hogy le tudják győzni az előítéleteket a médiában.

„Először is, ez egy szociális és politikai ügy. Amint megértjük, hogy össze tudunk gyűlni és békével és toleranciával együtt élni, onnantól fogva az egész művészetté és történetmeséléssé válik. A mórok nyolc évszázadon keresztül voltak Spanyolország területén, és az ő kultúrájuk az én részemmé is vált.” A közönség soraiban a filmes szakmát tanuló hallgatók ültek, valamint közel-keleti és észak-afrikai, filmiparban dolgozó profik.

Antonio azt is hozzátette, hogy jelenleg egy történelmi filmen dolgozik, amely reményei szerint illusztrálni fogja a Nyugat adósságát az arab kultúra felé.

A kurzus végén egy százezer dolláros jutalmat is átadott a Sasha Grant forgatókönyvírói verseny győztesének.
/MiddleEastEvents.com, The National/

Adrienne Briggs, a The Circle Konferencia igazgatójaMEIFF-képek október 10.:

Mall-topik: 1 | 2

Október 8: Antonio és Melanie ellátogatott a nemzetközi vadász- és lovaskiállításra is /Abu Dhabi International Hunt & Equestrian Exhibition/ Képek: Mall-topik
MEIFF-videó, Abu Dhabi

A DubaiTV jóvoltából egy videó a YouTube-on:

Antonio elmondása szerint lenyűgöző a hely, de főleg az emberek alkotáshoz és kultúrához való hozzáállása; és az is meglepetés volt, hogy milyen csodálatosan viselkedtek velük itt az emberek. Mindenkinek, akinek van lehetősége rá, ajánlja, hogy látogasson el ide.
Ezután arról beszélt, hogy előadásokat tartott itt, és hogy partnereket keresett a készülő, arab vonatkozású filmjéhez. Megemlíti, hogy 1492-ben, amikor a mórok kivonultak Andalúziából, akkor fedezte fel három, szintén Andalúziából induló hajó Amerikát - egy nagyon nehéz, de érdekes időszak volt, ami megváltoztatta a történelmet. A film tisztelettel fog adózni az arab kultúra iránt, ami eléggé ismeretlen a világ számára, de mivel Antonio maga is andalúz, ezért a saját örökségének is érzi azt.
Adrian Brody és Meg Ryan is láthatóak a videóban._______________________________________________________________


2008.10.23. - Boabdil – terepszemle


Antonio október 23-án az Alhambra-erőd/palota környékén derítette fel a terepet készülő filmjéhez, amelynek ő lesz a producere. Az utolsó granadai mór királyról, Boabdilról szól majd, mint ahogy azt az Abu Dhabi konferencián és filmfesztiválon is megemlítette.

Infók Alhambráról: Wikipédia

_______________________________________________________________


2008.10.14. - Sajtókonferencia – Spanyolország


2008. október 14. - Sajtókonferencia, La Coruna, Galícia

Összefoglalás a konferencián elhangzottakról:

Nézete szerint a spanyol és a latin-amerikai filmipart egyesíteni kellene, hiszen 600 millió spanyol ajkú ember él ezen a két területén a világnak. Elismerte, hogy a nehézségek az országok közti gazdasági különbségekből adódnak.
Amikor említették, hogy Arany Medál érdemrendet fog kapni, akkor rátért arra, hogy sikerült ledöntenie egy akadályt (a többi spanyol művész előtt) azzal, hogy akkor ment ki az USA-ba dolgozni, amikor az nem számított elfogadottnak.
Visszaemlékezett, hogy ő volt az első spanyol előadó, akit Golden Globe-ra, Tony- és Emmy-díjra jelöltek. Elmondta, hogy bár a jelenlegi tervei között sok olyan szerepel, ami Spanyolországra korlátozódik, Hollywoodot sem hagyja maga mögött. Ez a kitüntetés pedig új tervek megvalósítására ösztönzi.

/EFE Latino/

_______________________________________________________________


2008.10.11. - Interjú-videó - Abu Dhabi


Klikk ide a videóhoz!


Összefoglalás:

Egy röpke táncbemutatóval kezdődik az interjú, valószínűleg a riporternő idegességének oldása miatt; utána Antonio megkérdezi tőle, hogy „Már nem vagy ideges?”

Melanie vásárolgat itt-ott, nagyon fáradtak a körút miatt, de nagyon boldogok is.
Azt kérdezi tőle a riporternő, hogy szívesen venne-e itt házat? Antonio azt mondja, hogy igen. Több időt fog itt tölteni, lenyűgözte az építészet, de a legjobban persze az emberek. Kitér arra, hogy a hazája, Andalúzia miatt is a saját örökségének is érzi az arab kultúrát, és ebben a témában fog nemsokára filmet forgatni. /1492: Málaga és Granada móroktól való visszavétele, XI. Abu-Abdallah visszavonulása/ Azt is hozzáteszi, hogy a történelemkönyveket általában mindig a győztesek írják, a mórok kiűzése után pedig a legsötétebb időszak következett a régió történetében. „Az embereknek meg kell tudniuk, hogy az arab kultúra szép. Különösen most, hogy a világ a politika miatt polarizálódott arabokra és a többiekre. És ez nem fair.”
A végén a színházról beszél: arról, hogy ezzel kezdte a pályáját, és ez egy soha el nem múló szenvedély az életében.
_______________________________________________________________


2008.10.01. - Ibér-amerikai kulturális konferencia


Október 1-jén tartották Mexikóvárosban az első ilyen konferenciát, ahol latin-amerikai, portugál és spanyol filmesek beszéltek arról, hogyan tudnák együtt még jobban felvenni a versenyt az amerikai filmiparral.
A mexikói elnök, Felipe Calderon, Antonio Banderas és a portugál rendező, Manoel de Oliveira nyitotta meg az öt napos találkozót, amelynek során kiemelték a már elért sikereket, és hangsúlyozták, hogy új stratégiára van szükség ahhoz, hogy felülkerekedjenek az USA dominanciáján.
„A probléma nem annyira a filmek forgatásában gyökerezik - mivel valahonnan mindig kerül rá pénz -, hanem azok szörnyen nehéz terjesztésében” mondta Antonio.
/AFP/

Az Univision.com oldalán egy videó

Azt mondja benne, hogy remélhetőleg jövőre lesz egy film, aminek ő lesz a producere és hogy segít Salma Hayeknek is produceri teendőiben. Thanks Shameless!

Képek a Mall-on:
Galéria | Fórum topik

_______________________________________________________________


2008.01.24. - Filmezz Málagán


Antonio arra buzdítja a filmeseket, hogy szülővárosában érdemes filmet forgatni, mert gyönyörű és nagyszerű lehetőségekkel teli. Beszél a gazdag történelméről, arról, hogy római, arab és keresztény emlékeket őriz és hogy minden filmes álma a fejlett filmipar miatt.
Azzal a mondattal zár, hogy „Si el cine es luz, Málaga es puro cine” - Ha a film a fény, Málaga csupa film.
(Így népszerűsíti szülővárosát, annak ellenére, hogy a házát nemsokára lerombolják... :( )
Videó itt látható
Bal oldalon a Málaga reklám-videó „Spot Málaga” címmel megnézhető az oldalon.
Thanks KC! | Gracias Rubén! :)

_______________________________________________________________


2007.10.31. - Az első közös rajzfilm

A Kandor Graphics és a Green Moon első közös projektjének címe: The Missing Lynx. Az animációs film, amelynek rendezői a Kandor részéről Manuel Sicilia és a Pixar és a Disney ex-animátora, Raul García, néhány állat kalandjait követi nyomon, akik megszöknek egy excentrikus milliomos által építtetett Noé bárkájából. Antonio ezzel a projekttel összeköti a rajzfilmek iránti szeretetét a hazája, Andalúzia új filmeseinek támogatásával. /Variety/

_______________________________________________________________


2007.07.30. - A Green Moon tehetségeket támogat

Antonio cége, a Green Moon Producciones a dél-spanyol fiatal filmeseket, tehetséges rendezőket, írókat támogatja.

_______________________________________________________________


2007.02.21. - Antonio Belgrádban

A november 27-e és december 4-e között megrendezésre kerülő filmfesztivál műsorán szerepel az El Camino de los Ingleses, és a hírek szerint Antonio 8 napig Belgrádban tartózkodik majd: szeretné megismerni Szerbiát. /B92.net/

_______________________________________________________________
2006.11.15. - Queen Sofía Spanish Institute's Gold Medal Gala

Antonio és Melanie is részt vett New Yorkban a Zsófia királynéről elnevezett, a spanyol kultúrát támogató intézet Arany Medál-gáláján.

_______________________________________________________________
<< Vissza a -Ha túl sokat akarsz tudni- oldalra.