Antonio Banderas vonzerejének titkát számtalanszor próbálták már megfejteni. Első ránézésre egy tipikus latin szívtipró: jóképű, szexis, temperamentumos. De valójában sokkal több ennél.

"Latin vagyok, de nem vagyok latin szerető"

Antonio kivételes ember.

Sokoldalú személyiség, tehetséges színész, énekes és rendező, aki tisztában van saját képességeivel, mégsem száll a fejébe a dicsőség, önmagáról mindig szerényen nyilatkozik. Sosem mesterkélt, vagy hiteltelen.
Az emberi kapcsolatok, barátok fontosak a számára; családszerető és erős szálak fűzik a hazájához. Kedves, és igen közvetlen; őszinte, nagylelkű és udvarias. Lelkesen érdeklődő és becsületes másokkal. Rendkívül intelligens és széleslátókörű; két lábbal áll a földön, mégis kalandként fogja fel az életet, amelyet meg kell élni, de nem szabad túl komolyan venni. Jó humora van és nem okoz neki gondot önmaga kifigurázása sem.
Egyszóval a kinézet csak felszín, a szép külső szép belsőt takar. Mindez talán magyarázatot adhat különleges vonzerejére.chat
partnerek

house lothlorien michaeljackson ancsagirl crissangel davidgarrett avesavaria
Több, mint 60 kategória között kereshet érdeklődési körének megfelelő honlapokat. Ha népszerűsítené honlapját akkor is látogasson el ide! A legnagyobb bannercsere-portál!

in memoriam

selmecziroland

a bár

Nyitva: 2006.05.29. óta
Bártulaj: Éowyn
Kapcsolat, linkek, infók

hotlink

HÍRARCHÍVUM - 2008.10.01 - 10.31.


2008.10.31. - Arany Medál Antoniónak!


2008. október 15. - La Coruna
Medalla de Oro/Gold Medal of Merit in Fine Arts

Antonio Arany Medál érdemrendet kapott szépművészet kategóriában a spanyol királytól.

A Mall galériájában találhatóak összegyűjtve a képek, de nemcsak az átadással kapcsolatosak, hanem az előző napi sajtótájékoztató és a kitüntetettek számára rendezett fogadás képei is. Kattints ide!

Magyarázat a képekhez:

Antonio a sajtótájékoztatón (okt.14.):Fogadás az összes kitüntetett részére – a királyi pár itt nem volt jelen (Antonión nincsen nyakkendő, Melanie-n rövid ruha van) (okt.14.):Antonio nyakkendővel, Melanie-n szolíd, fekete nadrágkosztüm – az Arany Medál átadása (látható még az előtérben készített fotón Antonio édesanyja –fekete ruha, szemüveg-, Antonio öccse Javier és annak családja is) (okt.15.):
YouTube-videók


_______________________________________________________________


2008.10.31. - The Code/Thick as Thieves plakát


Nagyítható:_______________________________________________________________


2008.10.23. - Összefoglalás: Abu Dhabi, Egyesült Arab Emírségek


2008. október 6-a és 11-e között zajlott a "The Circle Conference 2008" és az "Interactive Media Exhibition" nevű rendezvény, az Abu Dhabi Authority for Culture and Heritage (ADACH) szervezet közreműködésével, amelynek célja a Közel-Kelet filmeseinek bátorítása volt. Az ADACH igazgatója, Mohammed Khalaf Al-Mazrouei szerint a lényeget már sikerült elérni azzal, hogy kiemelték Abu Dhabi kulturális lehetőségeit és azt is, hogy bátorítják a fiatal tehetségeket helyi és nemzetközi szinten.

Antonio és Melanie megjelenésével nemcsak a fent említett két eseményt, hanem a Közel-Kelet Nemzetközi Filmfesztivált (október 10-19.) /Middle East International Film Festival (MEIFF)/ is támogatta. Rajtuk kívül még tucatnyi arab és nemzetközi híresség és filmes is tiszteletét tette (többek között Spike Lee, Adrian Brody, Jane Fonda, Catherine Deneuve, Susan Sarandon).A konferencia ideje alatt Antonio és Spike Lee mesterkurzusokat tartott a Shangri-La hotelban. Antonio arról beszélt, hogy az arab világ filmeseinek segítségre van szükségük ahhoz, hogy le tudják győzni az előítéleteket a médiában.

„Először is, ez egy szociális és politikai ügy. Amint megértjük, hogy össze tudunk gyűlni és békével és toleranciával együtt élni, onnantól fogva az egész művészetté és történetmeséléssé válik. A mórok nyolc évszázadon keresztül voltak Spanyolország területén, és az ő kultúrájuk az én részemmé is vált.” A közönség soraiban a filmes szakmát tanuló hallgatók ültek, valamint közel-keleti és észak-afrikai, filmiparban dolgozó profik.

Antonio azt is hozzátette, hogy jelenleg egy történelmi filmen dolgozik, amely reményei szerint illusztrálni fogja a Nyugat adósságát az arab kultúra felé.

A kurzus végén egy százezer dolláros jutalmat is átadott a Sasha Grant forgatókönyvírói verseny győztesének.
/MiddleEastEvents.com, The National/

Adrienne Briggs, a The Circle Konferencia igazgatójaMEIFF-képek október 10.:

Mall-topik: 1 | 2

Október 8: Antonio és Melanie ellátogatott a nemzetközi vadász- és lovaskiállításra is /Abu Dhabi International Hunt & Equestrian Exhibition/ Képek: Mall-topik
MEIFF-videó, Abu Dhabi

A DubaiTV jóvoltából egy videó a YouTube-on:

Antonio elmondása szerint lenyűgöző a hely, de főleg az emberek alkotáshoz és kultúrához való hozzáállása; és az is meglepetés volt, hogy milyen csodálatosan viselkedtek velük itt az emberek. Mindenkinek, akinek van lehetősége rá, ajánlja, hogy látogasson el ide.
Ezután arról beszélt, hogy előadásokat tartott itt, és hogy partnereket keresett a készülő, arab vonatkozású filmjéhez. Megemlíti, hogy 1492-ben, amikor a mórok kivonultak Andalúziából, akkor fedezte fel három, szintén Andalúziából induló hajó Amerikát - egy nagyon nehéz, de érdekes időszak volt, ami megváltoztatta a történelmet. A film tisztelettel fog adózni az arab kultúra iránt, ami eléggé ismeretlen a világ számára, de mivel Antonio maga is andalúz, ezért a saját örökségének is érzi azt.
Adrian Brody és Meg Ryan is láthatóak a videóban._______________________________________________________________


2008.10.23. - Boabdil – terepszemle


Antonio október 23-án az Alhambra-erőd/palota környékén derítette fel a terepet készülő filmjéhez, amelynek ő lesz a producere. Az utolsó granadai mór királyról, Boabdilról szól majd, mint ahogy azt az Abu Dhabi konferencián és filmfesztiválon is megemlítette.

Infók Alhambráról: Wikipédia

_______________________________________________________________


2008.10.22. - 59 másodperc


Antonio a TVE-n látható 59 Segundos című műsor vendége volt, politikai témákról esett szó, többek között Obamáról és arról, hogy Antonio támogatta őt.

Itt a Bárban nem politizálunk, de ha belegondolunk, hogy McCain azt hitte, hogy Spanyolország Dél-Amerikában van..... :-S


Videók:
Nézhetőek:
Klikk ide! | Klikk ide!
A Mallról letölthetőek: Innen!

Kifotózott képek itt: Klikk ide!
Thanks KC!


Más politikusokról, vezetőkről is kérdezték; Schwarzeneggerről azt mondta Antonio, hogy jobban kedveli őt színészként, mint politikusként. A nemrég elhunyt Paul Newman is szóba került, róla azt mondta, hogy barátok voltak, különösen azóta, mióta Melanie együtt játszott vele a Senki bolondjában, Antonio pedig Newman feleségével, Joanne Woodwarddal a Philadelphia című filmben.

Thanks Rubén!

Obama kampányvideó a YouTube-ról:_______________________________________________________________


2008.10.17. - Antonio és a hiúz


Október 17-én Antonio ellátogatott a dél-spanyolországi El Acebuche-ben található központba, ahol fogságban tartott hiúzokat szaporítanak. A Doñana Nemzeti Parkban pedig ő is aláírta azt a szerződést, amelynek értelmében ő is tevékenyen részt vesz a hiúzok védelmében tett bármilyen jövőbeli akcióban.
Az ibériai hiúz, amely már csak Spanyolországban fordul elő, a legveszélyeztetettebb macskaféle.
Antonio cége, a Green Moon, a Kandor Graphics-szal karöltve, a környezetvédelmi minisztérium támogatásával hozta tető alá az El Lince Perdido/The Missing Lynx/Az elveszett hiúz című animációs filmet. A 2008-as Animadrid fesztiválon már díjat nyert, december 26-án kerül a spanyol mozikba.
Antonio arról beszélt, hogy a gyerekekre nemcsak az iskola hat, hanem a filmek is, ezért fontos azok pozitív üzenete a környezetvédelemmel, állatszeretettel kapcsolatban.

/Reuters, MalagaHoy/_______________________________________________________________


2008.10.14. - Sajtókonferencia – Spanyolország


2008. október 14. - Sajtókonferencia, La Coruna, Galícia

Összefoglalás a konferencián elhangzottakról:

Nézete szerint a spanyol és a latin-amerikai filmipart egyesíteni kellene, hiszen 600 millió spanyol ajkú ember él ezen a két területén a világnak. Elismerte, hogy a nehézségek az országok közti gazdasági különbségekből adódnak.
Amikor említették, hogy Arany Medál érdemrendet fog kapni, akkor rátért arra, hogy sikerült ledöntenie egy akadályt (a többi spanyol művész előtt) azzal, hogy akkor ment ki az USA-ba dolgozni, amikor az nem számított elfogadottnak.
Visszaemlékezett, hogy ő volt az első spanyol előadó, akit Golden Globe-ra, Tony- és Emmy-díjra jelöltek. Elmondta, hogy bár a jelenlegi tervei között sok olyan szerepel, ami Spanyolországra korlátozódik, Hollywoodot sem hagyja maga mögött. Ez a kitüntetés pedig új tervek megvalósítására ösztönzi.

/EFE Latino/

_______________________________________________________________


2008.10.11. - Interjú-videó - Abu Dhabi


Klikk ide a videóhoz!


Összefoglalás:

Egy röpke táncbemutatóval kezdődik az interjú, valószínűleg a riporternő idegességének oldása miatt; utána Antonio megkérdezi tőle, hogy „Már nem vagy ideges?”

Melanie vásárolgat itt-ott, nagyon fáradtak a körút miatt, de nagyon boldogok is.
Azt kérdezi tőle a riporternő, hogy szívesen venne-e itt házat? Antonio azt mondja, hogy igen. Több időt fog itt tölteni, lenyűgözte az építészet, de a legjobban persze az emberek. Kitér arra, hogy a hazája, Andalúzia miatt is a saját örökségének is érzi az arab kultúrát, és ebben a témában fog nemsokára filmet forgatni. /1492: Málaga és Granada móroktól való visszavétele, XI. Abu-Abdallah visszavonulása/ Azt is hozzáteszi, hogy a történelemkönyveket általában mindig a győztesek írják, a mórok kiűzése után pedig a legsötétebb időszak következett a régió történetében. „Az embereknek meg kell tudniuk, hogy az arab kultúra szép. Különösen most, hogy a világ a politika miatt polarizálódott arabokra és a többiekre. És ez nem fair.”
A végén a színházról beszél: arról, hogy ezzel kezdte a pályáját, és ez egy soha el nem múló szenvedély az életében.
_______________________________________________________________


2008.10.06. - Egy blogból került elő


James Baxter's Animation Workshop

A blog szerint (Katt ide!) pár héttel azelőtt 3 napos animációs workshopot, előadássorozatot tartott a PDI/Dreamworks csapat.
James Baxter animációs szakember vezette, aki az utolsó napon meglepetés vendégként nem mást hozott, mint Antonio Banderast! A blog szerint Antonio nagyon kedves volt és izgatott, hogy beszélgethetett velük animációról és színészetről. Olyan élmény volt, amit a résztvevők nem fognak elfelejteni._______________________________________________________________


2008.10.01. - Ibér-amerikai kulturális konferencia


Október 1-jén tartották Mexikóvárosban az első ilyen konferenciát, ahol latin-amerikai, portugál és spanyol filmesek beszéltek arról, hogyan tudnák együtt még jobban felvenni a versenyt az amerikai filmiparral.
A mexikói elnök, Felipe Calderon, Antonio Banderas és a portugál rendező, Manoel de Oliveira nyitotta meg az öt napos találkozót, amelynek során kiemelték a már elért sikereket, és hangsúlyozták, hogy új stratégiára van szükség ahhoz, hogy felülkerekedjenek az USA dominanciáján.
„A probléma nem annyira a filmek forgatásában gyökerezik - mivel valahonnan mindig kerül rá pénz -, hanem azok szörnyen nehéz terjesztésében” mondta Antonio.
/AFP/

Az Univision.com oldalán egy videó

Azt mondja benne, hogy remélhetőleg jövőre lesz egy film, aminek ő lesz a producere és hogy segít Salma Hayeknek is produceri teendőiben. Thanks Shameless!

Képek a Mall-on:
Galéria | Fórum topik

_______________________________________________________________


<< Vissza a hírarchívumba


_______________________________________________________________Ugrás az oldal tetejére