HÍRARCHÍVUM > 2007.08.20 - 2007.11.15

2007.11.15

The Code - sajtótájékoztató

 

 

2007.11.15 - Szófia
Antonio szeretne egy napra nő lenni, hogy jobban megértse a szebbik nemet. Ezt válaszolta, amikor megkérdezték, hogy kivel cserélne egy napra.
"De hogy kivel cserélnék, azt nem tudom. Talán Mimivel
[a rendező, Mimi Leder - Éowyn], hogy megtudjam,

 

 

min megy keresztül" - viccelődött. "Nagyon profi csapattal dolgozunk, a szívüket is beleteszik a produkcióba; ez a kemény munka meg fog térülni a jövőben" - mondta a bolgár kollégákról.
"Imádom a munkámat és imádok a kamera előtt lenni.

Ha igazán színész vagy és szereted, amit csinálsz, sosem hagynád abba."
"Bulgáriából még nem láttam semmit, mert egész idő alatt forgattunk." Elhangzott még az is, hogy szereti a helyi ételeket, de a nevüket nem jegyezte meg. Valamint az, hogy sokkal jobban szeret kis költségvetésű filmeket készíteni, mert a kevesebb pénz több szabadságot jelent.
Reuters, Bulfoto, Novinite, Sofia Photo Agency
Több kép kerül fel, mihelyt jó a galéria. Videó (klikk a play gombra >>    Thanks TaniaV! :-)

2007.11.14

Még mindig Marks & Spencer
 

Sue Carroll írása (Mirror.co.uk):
"Még ha más nincs is karácsonykor a TV-ben, a Marks & Spencer megteremtette az ünnepi hangulatot ezzel a reklámmal. Briliánsan bolondos, könnyed, érzelmes hollywoodi tréfa a nagy Ő szerepében Antonio Banderasszal, akit mind az öt modell ajándékként szeretne viszontlátni a [kandalló felett lógó] karácsonyi harisnyájában. Csak vagányan, csajok. Most már vagyunk így vagy öt millióan. Kedves Mikulás, ha nem okoz nagy gondot, mi is megkaphatjuk Őt karácsonyra?"

2007.11.13

Harmadik Shrek DVD
Megjelent az USA-ban :-)
Nálunk 21-én jön ki, sok-sok extrával!! Előrendelhető sok helyen, pl. itt is 
>>

2007.11.13

"Kééérlek, Mikulás!' - Marks & Spencer-reklám

Allison Pearson, a UK Daily Mail újságírójának véleménye a reklámról:
"Az új M&S karácsonyi kampánya egy buja, csúcsprofi megidézése a hollywoodi filmek klasszikus pillanatainak. Öt karácsonyi szépség tűnik fel benne, Twiggy-vel megkoronázva, akik mind ugyanazt akarják karácsonyra, Antonio Banderas-t. Te is akarnád, nem? Antonio Banderas szmokingban - rá kellene írni pár biztonsági előírást: Ne dolgozz nehéz gépekkel, ne kísérelj meg beszélgetni, miközben belenézel a szemébe ennek a spanyol szerelemistennek. (...) Összezavarodtam. Hol lehet señor Banderas-hoz hozzájutni? Ott lehet a karácsonyi zoknidban? Csak szezonálisan lesz elérhető? Két Antoniooooooh áráért kaphatok hármaaat?"

2007.11.09

Felbolydult a bolgár főváros

Péntek este a szófiai filmfesztiválon a spanyol sztár óriási izgalomban tartotta a várost. A kultúrpalotában mutatta be a Forró záport, ahol a vetítés előtt körülzsongták a rajongók. Boldogan időzött köztük, és dedikált.
A teremben azt mondta, hogy a Pedro Almodóvarral folytatott közös munka volt a legjobb tanítómestere, amelynek során sokkal sötétebb és furcsább területekre kalandoztak, mint amilyet szép nők pasijaként él meg az ember hollywoodi szerepek világában. "A '80-as években öt filmet forgattunk, amelyek fordulópontot jelentettek számomra, még akkor is, ha nem fogadták jól őket. ... Ez az ár, amit meg kell fizetned, hogy elnyerd a kreatív szabadságot." A bolgár kollégákról: "Kitűnő profikkal dolgozunk itt, Bulgáriában. Köszönöm mindenkinek, különösen Szófiának."
Novinite.com    Thanks KC! :-)

2007.11.09

Antonio egy alulértékelt színész

A The Code forgatásával kapcsolatos, Radha Mitchell interjú-részlet:
"Izgalmas, olyan, mint egy tolvajfilm, amelyek mindig kicsit bűbájosak és viccesek." A színésznő tele van dicsérettel spanyol kollégáját illetően, de mint mondja, eleinte az édesanyja sokkal izgatottabb volt, mint ő. "Az anyám velem volt New Yorkban és tényleg izgatott lett a látványtól...Azt kell, hogy mondjam, Antonio egy alulértékelt színész. Van benne valami zseniális. Mindig hozzátesz valamit, megfűszerezi a jelenetet valami kis dologgal - ez nagyon latinos."
Thanks Dizzy! :-)

2007.11.09

Bardem: Antonio fantasztikus volt a Nine-ban
 

Részlet egy Javier Bardemmel készült interjúból:
ComingSoon.net: "- Az a szóbeszéd járja, hogy átveszed Antonio Banderastól a szerepét a Nine musical filmváltozatában, ez igaz?"
Bardem: "- Nem veszek el tőle semmit sem. Szóba került ez a Nine-dolog, de abban a szerencsében volt részem, hogy láthattam őt a színpadon a Nine-ban, és fantasztikus volt. Az előadás után oda tudtam menni, hogy köszönjek neki, és teljesen letaglózott az energiája. Uralta azt a színpadot, és ez elég nehéz feladat. Nem tudom, mi lesz a filmváltozat sorsa, de senki nem tudja Antonio Banderastól elvenni a helyét, vagy pozícióját ebben, vagy másban sem, hiszen ő egy úttörő. Amit tett, az minden utána jövő színész számára nagy szívességet jelent. Ő volt közülünk az első, aki fogta a bőröndjét, elment egy idegen országba anélkül, hogy beszélte volna a nyelvét, és karriert csinált. Ez az, amiért nagyon-nagyon hálásnak kellene lennünk."

2007.11.08

Marks & Spencer - reklámfilm

A cég főoldalán meg lehet nézni a reklámot, amit agyba-főbe játszanak a külföldi TV-adók november 7-e óta. Azt nem tudni, hogy ez csak az egyik videó-e a sok közül, vagy ezen kívül nincsen több. Majd meglátjuk.
Az oldal linkje >>

2007.11.03

Új kép

 

A változatosság kedvéért: Szófia, A The Code forgatásáról egy újabb kép :-)
Az egyik bolgár színésznő így nyilatkozott Antonióról és Morganről a Standart-nak: "Ők ketten annyira vidám emberek! Ha vége a jelenetnek, együtt énekelnek és táncolnak; Antonio még egypár

flamenco mozdulatot is bemutatott. Morgan meg egy különleges személyiség: nem lehet neki hazudni, vagy másnak tettetni magad, mint aki vagy."

2007.11.02

Marks & Spencer - karácsonyi reklámkampány!

 

 

  - Nők harcolnak Antonio Banderas kegyeiért -
a hír előzménye: 2007.08.31-Marks & Spencer-kampány

A neves divatcég karácsonyi kampányában a Twiggy, Erin O'Connor, Laura Bailey, Lizzy Jagger és Noemie Lenoir által életre keltett női karakterek próbálják felhívni magukra a figyelmét egy bizonyos férfinak, aki "Him" néven van említve, és csak a reklám végén derül fény a kilétére. A Hollywood aranykorát idéző reklámfilmekben a modellek a '40-es évek filmikonjainak stílusában népszerűsítik a céget. Andy Williams The Most Wonderful Time Of The Year című albuma hallható közben, amit a Sony újból kiad az ünnepi szezonban. A filmek a Christmas Belles címet kapták (bells=harangok, belles=szép nők). Antonio megtisztelve érzi magát, hogy szerepelhet benne, hiszen jól tudja, hogy milyen népszerű a cég és ezek a reklámok Angliában. A kisfilmek november 7-től december 12-ig lesznek láthatóak a tv-ben.
The Sun, Metro

2007.11.01

Új forgatási kép

 

Az új kép mellé egy hír: november 9-étől vetítik az egyik szófiai filmszínházban a Forró záport, amely premierjén természetesen Antonio is ott lesz. Új képekben reménykedünk :-)
Thanks KC! :-)

2007.10.31

The Code forgatás - Diana beszámolója
 

A szófiai palota márványcsarnoka - Antonio Banderas és Morgan Freeman egész éjjel forgatott a bolgár színésznővel, Diana Lubenovával. A film kedvéért egy speciális liftet is épített a stáb. A színésznő Antonióról és Morganről: "Hihetetlenül profik. Állandóan ötletekkel állnak elő, mindenkivel nagyon kedvesek. Amikor együtt játszanak, annak nincs párja. Tökéletes összhangban vannak, és amikor nem forog a kamera, viccelődnek, énekelnek és táncolnak" :-D A színésznő egy kicsit beszélgetett Antonióval: "Amikor mondtam, hogy előadásokban játszom, azt mondta, hogy neki a színház szerelem volt első látásra. Még mindig emlékszik az első Broadway fellépésére, és arra, hogy milyen volt táncolnia és angolul énekelnie órákon át." (2003, Nine musical - Éowyn)
Az egyik jelenet szerint Dianát leöntik borral. Antonio udvariasan azt javasolta neki, hogy a ruháját védjék meg, vagy cseréljék ki a vörösbort fehérrel.   News.bg

2007.10.31

Az első közös rajzfilm

A Kandor Graphics és a Green Moon első közös projektjének címe: The Missing Lynx. Az animációs film, amelynek rendezői a Kandor részéről Manuel Sicilia és a Pixar és a Disney ex-animátora, Raul García, néhány állat kalandjait követi nyomon, akik megszöknek egy excentrikus milliomos által építtetett Noé bárkájából. Antonio ezzel a projekttel összeköti a rajzfilmek iránti szeretetét a hazája, Andalúzia új filmeseinek támogatásával. Variety  Infók a hivatalos oldalon >>
A hír előzménye: 2007.10.12 - Rajzfilm projektek >>

2007.10.30

Antonio egyenruhában

 

The Code forgatása, Szófia: Antonio egyenruhában látható a film egyik jelenetében. Valószínűleg a szerepe szerint álruhát vesz majd fel :-)
Thanks KC! :-)

2007.10.29

Shrek the Halls
  November 28-án indul az ABC csatornán karácsonyi kalandjára a zöld ogre. Előzmény: 2006.11.07 - Shrek minden karácsonykor c. hír  >>  USA Today

2007.10.29

Antonio lehet Fellini
 

Henry Bromell (Pánik) szeretné példaképének, a világhírű olasz rendezőnek, Federico Fellininek az életét a vászonra vinni. A legmegfelelőbb Antonio Banderas lenne a szerepre. Nem mintha annyira hasonlítanának egymásra, de Alfred Hitchcockkal ellentétben az emberek nem ismerik igazán Fellini arcát. A filmben szerepet kapnának még: Emily Watson, Liv Tyler, Laurence Fishburne és Peter Dinklage.   Obsessedwithfilm.com

2007.10.29

Colin Hanks a Homeland Security-ről

A színész szerint a Homeland Security munkacímen forgatott, mostanában My Mom's New Boyfriend néven emlegetett film 2008 elején kerül majd mozikba, bár a címe még mindig nem biztos. A Martin Lawrence-film (Nemzetbiztonság Bt.) címe miatt gondolkodnak a forgalmazók.

2007.10.28

Radha Antonióról
 

Radha Mitchell élvezte a forró jeleneteket Antonióval a The Code szófiai forgatásán. Az ausztrál színésznő szerint, bár a kapcsolatuk szakmai, érezhető a köztük lévő vonzalom a jelenetekben.  The Sun-Herald

2007.10.28

Forró zápor dvd
Várható hazai megjelenése: december 4.   Köszi Hesztia! :-)

2007.10.26

Mégegy forgatási kép

 

Egy újabb kép került a netre, éppen a "jelenetben vannak" főhőseink :-)
Thanks KC! :-)

2007.10.26

Cinemania Filmfesztivál Szófiában
 

A fesztivál november 2-től 29-ig tart, Antonio Banderas, Anthony Hopkins és Ben Affleck filmjeit is láthatja a nagyközönség. A szervezők remélik, hogy mivel Antonio éppen Szófiában forgat, elfogadja majd a meghívást. SofiaEcho

2007.10.21

Melanie Griffith a bolgár fővárosban
Melanie megérkezett Szófiába és pár napig ott is marad.

2007.10.17

Egy kép a forgatás közben

 

Antonio és Morgan Freeman forgatás közben a szófiai Borisova Gradina parkban.
StandartNews
Thanks KC! :-)

2007.10.16

Stoichkovval ebédelt

 

Úgy látszik, másnapra már jobban lett, hiszen a futballsztár Hristo Stoichkovval ebédelt egy szófiai étteremben.

Novinite.com

2007.10.15

Antonio megbetegedett

Egy nappal az érkezés után ágynak döntötte az influenza, így nem tudott részt venni azon a vacsorán, amelyen Morgan Freemanen kívül Szófia polgármestere, Boyko Borissov is jelen volt a Grand Hotelben. A polgármester meglátogatta Antoniót a szobájában, majd amikor az újságírók kérdezték, hogy miről beszélgettek, azt válaszolta, hogy majd elmennek együtt vacsorázni később. Morgan humorérzéke most is a helyén volt, amikor azt mondta, hogy elmesélte Antoniónak, milyen sors vár az ékszertolvajokra itt, Bulgáriában. :-)  Standart

2007.10.14

Érkezés Szófiába

 

 

Vasárnap délután landolt a gép a bolgár fővárosban. Antonio és Morgan Freeman érkezett vele a "The Code" forgatásának új helyszínére. Melanie később csatlakozik, ezekben a napokban debütált az USA-ban a Viva Laughlin című, musical-részleteket is tartalmazó sorozat, amelyben Hugh Jackman a partnere. Melanie rendkívül jó kritikákat kapott :-)  Képek >>

2007.10.12

Rajzfilm projektek

GranadaDigital - A granadai Kandor Graphics animációs filmekkel foglalkozó stúdió együttműködésről tárgyal Antonio cégével, a Green Moonnal. A 10 évre szóló, 5 animációs film gyártását magában foglaló szerződés szerint egy filmet Antonio rendezne és a hangját is kölcsönözné egy figurának.

2007.10.12

New York - családi képek

 

 

Forgatási szünet, városnézés New Yorkban :)
A képek a galériában. Nem túl nagyok, de jobbak a semminél
>>
Thanks Suz, thanks KC! :-)

2007.10.12

Veszélyben Antonio málagai otthona :-(

 

Már évek óta húzódik az ügy, de úgy néz ki, tényleg lebontják a La Gaviotát (A Sirály). Antonio legkedvesebb, gyönyörű tengerparti otthonát 1997-ben vette teljesen törvényesen, eredetileg egy Encarna Sánchez nevű újságírónak épült.  Öt  hálószoba-rész  a  Los Monteros területén fekszik, amely 2003 óta

közterületnek minősül,  így illegális a magántulajdonba vétele. A parthoz akarnak ott építeni zuhanyzókat, öltözőket, éttermet. A baj forrása az, hogy 1993-ban az akkori polgármester, Jesús Gil y Gil illegálisan átrajzoltatta a terület határait, így több épület a 2003-as korrigálás nyomán elvesztette a legalitását. "Úgy érzem magam, mint egy csiga, hátán a házával, indulásra készen" - mondta Antonio most hétvégén. Október 15-ig nyújthat be fellebbezést. RegionalNews

2007.10.11

The Code - forgatás: "lesivideók"

 

 

Felkerült a netre gynelk jóvoltából (YouTube) két, távolról elkapott forgatási jelenet: Antonio fűzi Radhát, ráadja a kabátját, és még egy csókjelenetnek is szemtanúi lehetünk. Ja, és orosz feliratokat is láthatunk New York utcáin :) Videók (jobb egérgomb, mentés más néven)  >>  >>

2007.10.05

New York - képek

 

New York City
Pár nappal a forgatás kezdete előtti képek, Antonio a szállodába visszamenet lett lencsevégre kapva.
Danke Sabine! :-)
Normál és nagy méretű képek a galériában >>

2007.10.09

The Code - elkezdődött a forgatás
 

Brooklyn utcái, New York City

 

A képeken Morgan Freemanen kívül Radha Mitchell (Silent Hill) is látható.
Galéria
(remélhetőleg folyamatosan frissülni fog) >>

2007.10.09

Antonio, a dominikai  playboy
 

A Sierralta Entertainment és a Green Moon (Antonio cége) megállapodást írt alá, hogy filmet készít a híres dominikai playboy, Porfirio Rubirosa életéről, akit Antonio kelthetne életre, mint ahogy ezt már évek óta rebesgetik. Az első feleség, Flor de Oro (a dominikai diktátor, Rafael Trujillo lánya) szerepe kapcsán Eva Longoria neve is felmerült.
Rubirosa, aki 1909-ben született, és 1965-ben autóbalesetben halt meg, nagykanállal ette az életet: volt dominikai diplomata, Forma 1-es pilóta, kincsvadászatra indult a Karib-tengeren, B-25-ös bombázó pilótája volt, profi pólójátékos volt, és bokszoló......és persze a történelem első és legnagyobb playboy-a. 5 feleségén kívül románc fűzte ezekhez a hölgyeményekhez is: Eva Perón, Jayne Mansfield, Gábor Zsa Zsa, Veronica Lake, Ava Gardner, Marilyn Monroe, Dolores del Rio, Kim Novak, Rita Hayworth és az iráni hercegnő, Soraya Esfandiary.
A forgatás jövőre kezdődne, helyszínek: Dominikai Köztársaság, Párizs, Prága, Spanyolország.
Noticine

2007.10.06

Carolina Herrera Antoniónál járt

 

A divattervező Antonio los angelesi házában járt szeptember 20-án, ahol a családról, divatról, színházról, ifjúságról esett szó, majd a házat bejárva kiderült, hogy a kis Stella idén már kétszer is a hónap tanulója lett. Az oklevél természetesen kikerült a falra :) Antonio elárulta, fogalma sincs, hogy a lánya honnan örökölte ezt, hiszen ő nem volt jó tanuló. A spanyol költő, Federico García Lorca autogramja és fényképe is a falon lóg, és az is kiderült, hogy Melanie díszítette a házat. Antonio a konyhában paellát készít, az édesanyja receptje alapján.

 

A több, mint fél órás, két részes műsor a Canal+ -on látható: 2007.10.04. (csüt.) /10.07.(vasárnap:14.47-15.30).
Két videórészlet letölthető innen: (jobb egérgomb, mentés más néven) >> | (korábbi, new yorki felvétel, Carolina egyik boltjának megnyitóján) >>

2007.10.02

The Code - Origo-cikk

Néhány hét és elindul a The Code című betörős mozi forgatása a szófiai Nu Boyana stúdióban Morgan Freemannel és Antonio Banderasszal a főszerepben. A sztoriban a Variety szerint Freeman veterán, minden hájjal megkent tolvajt játszik majd, akinek minden vágya, hogy végre letudja tartozását az orosz maffia felé és nyugdíjba vonuljon. Ehhez azonban szüksége van még egy utolsó, vakmerő akcióra és egy társra, úgyhogy felfogad maga mellé egy fiatalabb, tapasztalatlanabb betörőt, ez lesz Banderas. A rendező Mimi Leder (Deep Impact, A jövő kezdete), bemutató jövőre.     Köszi Hesztia! :-)

2007.10.01

Tres Días sajtókonferencia

 

Málaga. Antonio produkciós cégének (Green Moon) új filmje a Tres Días, amelynek sajtótájékoztatóján készültek a képek.
Galéria
>>  + Kicsik >>

2007.10.01

Elkezdődik a forgatás

Az El Mundo újság szerint Antonio kedden New Yorkba utazik a "The Code" című film felvételének első napjára.
Gracias JR!

2007.09.27

Harmadik Shrek DVD

Amerikában november 13-án jelenik meg a rekordbevételt hozó animációs film DVD-n. A kiadvány rengeteg extrát fog tartalmazni. (Remélem, a magyar is :-))

2007.09.27

Közös film Morgan Freemannel

A hírek szerint a "The Code" című, két ékszertolvajról szóló film forgatása New Yorkban kezdődik októberben, majd Bulgáriában folytatódik egész decemberig, bolgár színészek közreműködésével. A rendező a 2-szeres Emmy-díjas Mimi Leder (Peacemaker, Vészhelyzet) lesz.

2007.09.25

LALIFF 2007

Az idei Los Angeles-i Nemzetközi Latino Filmfesztiválon (október 7-14.) a Forró zápor lesz a zárófilm. Arról még nincs információ, hogy Antonio is ott lesz-e a fesztiválon.

2007.09.23

Antonio otthon

 

Antonio Málagán volt vasárnap, ahol a focicsapat megajándékozta egy mezzel :) A málagai csapat idén jól szerepelt, vezeti a bajnokságot, ezért valószínűleg jövőre az elsőosztályba  kerül. A képen az elnök, Fernando Sanz látható, aki a málagai csapat mellett a Real Madridban is játszott.
Rubén, thanks for the info! :-)

2007.szeptember

Nőknek kéne uralniuk a világot

 

 

2007.szeptember, Belvedere étterem, Beverly Hills: A Glamour szeptemberi számához készült interjúban Antonio a filmezésről, a házasságról beszél, és a Don Juan musicalről.
Angol cikk >> (fordítás fel fog kerülni az oldalra)

2007.08.31

Marks & Spencer-kampány

Antonio Banderas lesz az első férfi sztár, aki részt vesz a divatcég kampányában. A karácsonyi reklámhadjáratkor fog csatlakozni Twiggyhez és Erin O'Connorhoz, hogy a női ruhák mellett a férfi ruházat is hangsúlyt kapjon. Arról egyelőre még nincs hír, hogy a kampány felhasználja-e Antonio filmjeit témaként a reklámokhoz >>

2007.08.24

Blue Seduction reklám

Letölthető a reklám a BanderasMall-ról >> Fórum-topik >>
Thanks Frodita! :-)

2007.08.22

Nem Antonio lesz Guido

A Variety.com értesülése szerint sajnos nem Antonio játssza majd Guido Contini szerepét a Nine készülő filmváltozatában, hanem Javier Bardem :-(

2007.08.20

Az El Camino... a Montréal Filmfesztiválon

A magyarul Forró zápor címmel augusztus 30-tól a mozikba kerülő El Camino de los Ingleses/Summer Rain vetítésre kerül a Montréal Filmfesztiválon. Időpontok >>

 

<>

 
 

HÍRARCHÍVUM > 2007.08.20 - 2007.11.15