HÍRARCHÍVUM > 2006.10.23 - 2006.11.24.

 

 

     

2006.11.24

El Camino de los Ingleses-oldal

 
 


A spanyol oldal bemutatja a film mellett Antonio eddigi munkásságát, életének néhány részletét letölthető videók (!) formájában >>
 

 

2006.11.19

El Mundo interjú képekkel (El Camino de los Ingleses)  
 
Spanyol >>
Angol google fordítás
(BanderasMall) >>
 
 

2006.11.18

Diario Sur - cikk (El Camino de los Ingleses)

 
 
Spanyol nyelvű + angol google fordítás (BanderasMall) >>
 
 

2006.11.15

Queen Sofía Spanish Institute's Gold Medal Gala

 
 


Antonio és Melanie is részt vett New Yorkban a Zsófia királynéről elnevezett, a spanyol kultúrát támogató intézet Arany Medál-gáláján.

infó az intézetről >>
képek >>
videó >>

 

 

2006.11.14

10 éves a Chicago

 
 


A Chicago musicalt 10 éve játsszák már a Broadwayn, ezt ünnepelték New Yorkban + jótékony is volt az esemény: a Safe Horizons-szervezetet is segítették egyben a show belépőjegyeivel.
Az ünnepélyen a musical régi és új szereplői léptek fel a színpadon.

Melanie azt a nyakláncot viselte, amit Antoniótól kapott születésnapjára: "A három gyémánt a három gyermekünket jelképezi.", mondta Melanie, aki a fellépőruhájában érkezett az eseményre.


képek >>
videó >>
 

 

2006.11.10

Conquistador tavasszal  
 


Banderas visszatér Mexikóba

Veracruzban fogják forgatni jövő év elején a mexikói-spanyol-amerikai koprodukcióban készülő, Conquistador című filmet -jelentette be Gustavo Sousa, a turisztikai és kulturális titkár.
"Mexikó a második hazám, ahol szeretek filmet forgatni, és ahol az eddig készült hét filmem során összesen majdnem három évet töltöttem" - mondta a LALIFF-díjátadón.

A cikk további részében már ismert dolgokról van szó: Cortezről, a rendezőről, és a filmben elhangzó nyelvekről.


TVAzteca
 

 

2006.11.10

Bordertown-vetítések  
 
Franciaország: január 31.
Olaszország: február 23.

 
 

2006.11.10

Négy szoba DVD!

 

 
 
Megjelent nálunk is! >>
 
 

2006.11.08

Új képek

 
 


Antonio november 6-án a beverly hills-i MrChow étteremben részt vett egy üzleti tárgyaláson.

képek >>
 

 

2006.11.07

Shrek minden Karácsonykor  
 


Az ABC Entertainment tv-társaság bejelentette, hogy a DreamWorks stúdió egy újabb műsorával bővülhet a karácsonyi klasszikus műsorok száma. Shrek The Halls a címe, és 2007 decemberében indul útjára. A fél órás műsorban a már megszokott színészek hangjával találkozhatunk: Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz és Antonio Banderas .

Az ABC elnöke, Stephen McPherson szerint a családi klasszikusok mindig is a cég sarokköveit ké -
pezték, és a Shrek The Halls évről-évre szép emlékekről gondoskodik majd.

 

Olyan szünidei kedvencekhez fog csatlakozni, mint a Santa Claus is Comin' to Town és A Charlie Brown Christmas.

A műsor rendezője Gary Trousdale lesz (A szépség és a szörnyeteg), producerek: Teresa Cheng (Madagaszkár) and Gina Shay (Spongyabob Kockanadrág - a film).

A szerződés a színészekkel 15 évre szól!

AnimatedNews
 

2006.11.04

Bordertown a belga fesztiválon  
 
November 10-én vetítik a filmet Belgiumban, a FestCEAL-on, a spanyol filmfesztiválon.
>>
 
 

2006.11.03

Újabb Police-kép 8)  
 


A Police újraalkotja az amerikai álom stílusát

...A Police stílusának legutóbbi és legdögösebb nagykövete Antonio Banderas. A cég azzal magyarázta döntését, hogy: "Antonio Banderas képviseli Amerika számára a latin lélek és szenvedély tökéletes keverékét. Egy ország számára, amely befogadta őt, és felbocsátotta a csillagát..."

LuxuryLaunches
 

 

2006.11.03

Homeland Security - Meg Ryan-interjú

 
 


"Van pár szerelmi jelenetünk, és nagyon szórakoztatóak. Még nem forgattuk le, de előre érzem, hogy mókás lesz....Antonio imádnivaló"

Videó >>
 

 

2006.11.01

Csizmás Kandúr a vásznon  
 


Eddig úgy volt, hogy a Csizmás Kandúrt a Shrek 3 és 4 között dobják majd piacra, kizárólag videón jelenik meg. De a DreamWorks kedden bejelentette, hogy a Puss in Boots címre hallgató mozi a  macsek népszerűsége miatt mégiscsak a vászonra kerül, mégpedig a Shrek 4 után, azaz valószínűleg 2010-ben.

LATimes
 

 

2006.11.01

Thanks & Giving 2006  
 


Habár nem szerepel a videóban a hírességek között, számos újságcikk szerint Antonio is részt vesz majd a 2006-os Thanks & Giving kampányban. A reklámok december végén jönnek ki. Antonio eddig az összesben részt vett az indulása óta, spanyol és angol reklámokkal. A sztárok a St. Jude Gyerekkórházat támogatják évről-évre.

>>
 

 

2006.10.31

Az El Camino zenéje  
 


Az Antonio rendezte film, az El Camino de los Ingleses/Az angolok útja zenéjét egy jó barátja, Antonio Meliveo írja, aki egyben a film egyik producere is. Szeptember 9-én látogatta meg Antonio és Melanie a zeneszerzőt.
A film forgatókönyve Antonio Soler regénye alapján íródott. Banderas azt mondta, hogy a könyvben sok olyan rész van, amely emlékezteti a saját életére. A történet 1978-ban kezdődik, pont akkoriban, amikor elhagyta szülőhelyét, Málagát, hogy Madridban próbáljon szerencsét. "Soler nagyon jól adja vissza azokat az éveket, néhány olyan momentummal és helyzettel, ami akkoriban történt velünk."
A film egy nagyon személyes projekt, amely iránt a néző nem marad majd közömbös. A történet elbeszélése merész lesz és költői, tele olyan jelenetekkel, amelyek a főszereplő, Miguelito Davila (Alberto Amarilla) tudatalattijából emelkednek ki. A vidám kezdetet egy tragédia követi majd, amely
során a fiatalok szembesülnek a felnőtté válással, felfedezik a barátságot és a szexet.

 

 

A film indulni fog a Goya-díjért, amelynek átadására a jövő év elején kerül majd sor. A spanyol mozikba december 1-jén kerül.
Banderast nem érdekli, hogy kap-e elismerést a filmje, vagy sem; egyszerűen csak el akarta készíteni és kész. "A többi abszolút nem érdekel. Az én kreatív szabadságom uralkodik benne. Rendezőként azt csinálok, amit szeretek.

Scoremagacine
 

2006.10.31

Találtunk egy latin szeretőt  
 


Egy blogból:

Ma a belvárosi irodaépületemben találtak egy életnagyságú, kartonból kivágott Antonio Banderast az egyik női mosdóban. Senki nem tudta hogyan és miért került oda.
Ha esetleg a tiéd volt, bocsi, de egy jobb otthonba került azóta.  :-D

Blog
 

 

2006.10.27

Szuper Szombat  
 


A Park Avenue-n lévő Greater Renfro Memorial Church of God in Christ nevű templom fiatalokkal foglalkozó részlege támogatja a november 4-én megrendezésre kerülő Fiatalok Szuper Szombatja elnevezésű programot. Az esemény különleges vendégei lesznek a Vezet a ritmus színészei: Brandon Andrews, Antonio Banderas és Alfre Woodard. Andrews beszélget majd a fiatalokkal és dedikál. Gospel kórusok lépnek fel, még Olaszországól és Texasból is jönnek vendégművészek. Bárki elmehet a rendezvényre, és arra kérik a fiatalokat, hogy mindenki vigyen adományként ételt, és 1 dollárt, hogy a rászorulóknak hálaadáskor tudjanak élelmet osztani.

CorsicanaDailySun
 

 

2006.10.26

Pasión-videó

 

 
 
A dal felvételét vették videóra, és az énekesnő hivatalos oldalán meg lehet nézni.
Bal oldalon >> videos >> jobb oldalon: "Sonando contigo" >>
 
 

2006.10.25

Van képünk hozzá: Shrek, the Third  
 


Végre megérkezett a jövő májusában bemutatásra kerülő Shrek 3 első képkockája. A festménynek is beillő kép alapján leszögezhetjük, hogy humorból most sem fogunk hiányt szenvedni.

Bizonyára mindenki emlékszik a DreamWorks világhírű karakterére. A klasszikus meséket alaposan kifigurázó, undorító és alpári módon viselkedő ogre minden korosztály tetszését elnyerte.
 

 
Shrek két világsikert már elkönyvelhet és úgy tűnik érik a harmadik is. A hivatalosan Shrek, the Third címet kapott harmadik részből megérkezett az első kép, mely előrevetíti a humor és minőségi animáció képét.

A történet szerint Shrek és Fiona átköltöztek Túl az Óperenciánra, hogy majdan irányítsák a királyságot. Ám ez - természetesen - nem megy egyszerűen. A király ugyanis örököst szeretne. Ha ez nem sikerül, mehetnek vissza a mocsárba. Ezért Shrek felkerekedik, hogy Csizmás Kandúr és Szamár segítségével megtalálják a megfelelő trónörököst. Fiona pedig otthon veszi fel a harcot a Szőke Herceg ellen.

A történetben felbukkan még a precíz, de szarkasztikus Hófehérke, a hatalomvágyas-kleptomániás Csipkerózsika és a megszállottan rögeszmés Hamupipőke is. A harmadik rész 2007. május 18-án kerül mozikba.


Ötvös Tibor
SG.hu
 

2006.10.25

Vigyázat - (Ki)sugárzásveszély!  
 
Egy felmérés azt kutatta, hogy kik a legsármosabb sztárok. A végeredmény a következő lett:

1. Cary Grant
2. Johnny Depp
3. Pierce Brosnan
4. Sean Connery
5. Antonio Banderas

Igazán szép eredmény egy ilyen társaságban az 5. helyezés ;-)

DailyRecord
 
 

2006.10.23

Mindenkit megnevettet - Homeland Security-forgatás  
 


Kulisszatitkok

Colin Hanks (
FBI-ügynököt játszik, aki el akarja kapni az Antonio által alakított tolvajt) alig tudja visszatartani a nevetést két felvétel között. A forgatás vidám hangulatban zajlik, Antonio gondoskodik róla...

Díszlet: Shreveport belvárosában vagyunk, egy Texas Streeten lévő boltnál.
Jelenet: Antonio napszemüvegben, fehér kasmír pulóverben pompázik, haja hátrasimítva. Odakorzózik a bolthoz, és hátbaveregeti a gyanútlan Hankst.
Hanks abbahagyja a pulykás szendvicsének majszolását, és felveszi a legjobb pókerarcát. Banderas leül vele szemben az asztalhoz, olyan arckifejezéssel, hogy úgyis tudja, hogy Hanks el akarja kapni, majd udvariasan elkezdi legnyomasztóbb bűnének bevallását: hogy beleszeretett a dögös mamába
(Meg Ryan).
Egyenesen belenéz Hanks szemébe, és beismeri: "Az anyádtól új életre keltem" a hangja ünnepélyesen suttogó. Hanks hideg pillantása még acélosabbá válik, arra célozva, hogy nagyon is jól tudja, mennyire kelt életre az anyja Antonio karjaiban.

Akárhányszor csak újraveszik a jelenetet, Banderas mind jobban kekeckedik Hanksszel, jobban elnyújtva mondja a szöveget, és érzékibben bámul kifelé az ablakon.
"Ez a film legjobb jelenete!"  ujjong Banderas a stáb felé fordulva, miközben visszanézi magát a monitoron. "Itt mondja el az igazat. Teljes mértékben."
Gallo
(a rendező) hátbaveregeti Banderast. A stáb helyesel. Jól zajlanak ma a dolgok.
Még egy felvétel után Gallo közli "Boldog vagyok, ha Antonio boldog.
Le vagyok bilincselve"
Még két felvétel után Banderas totál happy és nagyokat nevet Hanksszel. "Az éjszakának vége, és be vagyok gerjedve", énekli egy Josh Rouse dalt idézve, miközben hátramegy a monitorhoz. A stáb nevet.
Gallo egyszerűen imádja, amit a főszereplőjétől kap: "
(Banderas) olyan dolgokat mutat meg magából, amiket nem hiszem, hogy más filmekben láthattunk volna, például Zorróként köpenyben, ebben a mindenen felülkerekedő szerepben. Itt most egy nagyon valódi karaktert játszik. Cary Grant játszotta volna így 30-40 évvel ezelőtt."
...

Órákkal később kerül sor a Texas Streeten, a Shreve Memorial kórház előtt az üldözési jelenet felvételére. Banderas és Ryan megérkezik. Becsusszannak az új, lenyitható tetejű Ford Mustang Saleenbe, az utcai lámpák fénylenek a motorháztetőn. A kamera leereszkedik a szélvédőhöz.
Gallo kiált a segédrendezőnek, hogy a bámészkodó könyvtárlátogatók lépjenek el az első és második emeleti ablakokból. Ez a jelent a sztároké, nem az olvasóké.
Az első felvételre készen Banderas és Ryan egymásra mosolyognak. Antonio gyorsan felfelé tolat az utcán.

"Felvétel!"

Banderas meghajtja a kocsit, majd megáll egy pirosnál. A stáb által immár Antonio Andrettinek
(Marco Andretti: autóversenyző) elnevezett színész kiszúrja, hogy egy FBI-ügynök követi egy Ford Focusszal. Ryanre néz, és így szól: "Ellenőrizd, be vagy-e kötve"
"Miért?" kérdezi a nő ártatlanul, ragyogó mosollyal, megfeledkezve szeretője sötét oldaláról.
"Akarsz szórakozni?"
Igen, akar, és Banderas beletapos, a kameraállvány mellett csikorgatva a gumit, áthajt a piroson.
"Húúúúú!" sikít a nő.

Egy kamera kiégése és egy rossz aksi által tönkretett pár jelenet után végre megvan a megfelelő felvétel.
"Megvan!" jelenti be Gallo, nevetve az operatőrrel, Michael Negrinnel.
"Ebédszünet" visszhangzik a stáb rádióiból, Banderas és Ryan a Marshall Streeten felfelé menet eltűnik a sötétségben.

Gallo tudja, hogy a film sikere azon múlik, hogy a színészek mennyire vonzódnak egymáshoz.
"Sok rendező ülne itt, azt hazudva, hogy csodálatos lett, de amikor elmész megnézni a filmet, azt mondod: 'Ez meg miről beszélt? Ellopott a zsebemből 10 dollárt', mondja Gallo. "A kölcsönös vonzerő megvan, istenemre mondom, komolyan azt hiszi az ember, hogy ezek ketten egymásba szeretnek."


ShreveportTimes
 

 

 

2006.10.23

Picasso mindenek felett  

 


A Yahoo 2005. decemberi felmérése szerint a spanyol nyelven beszélő hírességek közül az 1973-ban elhunyt festő, Pablo Picasso nevére kerestek rá a legtöbben, 150 ezren. Utána következik másodikként még egy festő (100 000 kereséssel), a szürrealista Salvador Dalí, majd az énekes Julio Iglesias. Antonio Banderasnak sem kell szégyenkeznie a negyedik helyezés miatt ilyen nevek mellett...

The Associated Press
TurkishDailyNews
 

 

 

   

 

<>

 
 

HÍRARCHÍVUM > 2006.10.23 - 2006.11.24.