HÍRARCHÍVUM > 2006.08.09 - 2006.10.22.

 

 
 

2006.10.22

Fiúk a római klubból  
 


Hadrianus emlékiratai

A 26 éves, newcastle-i születésű Charlie Hunnam is játszhatja a görög Antinoust, a római császár állítólagos szeretőjét a tervek szerint. Az ifjú színész többek között játszott a Fiúk a klubból című sorozatban is.
Hadrianus szerepét felajánlották Antonio Banderasnak, és a spanyol színésznővel, Paz Vegával is tárgyalnak az alkotók.

Sunday Sun
 

 

2006.10.18

Újabb Police-cikk  
 


A legendás lencsék Beckham arcáról lekerülve Banderas nemzetközileg még vonzóbb orrára kerülnek. Az üzlet az elődnek évi 1 millió fontot hozott a konyhára.
A dolog mögött a Beckham család népszerűségének visszaesése áll.


Telegraph
 

 

2006.10.19

LALIFF - cikk  
 
A Diez Minutos magazin kis cikke >>
Gracias Rubén! :-)
 
 

2006.10.17

LALIFF - Antonio Banderast kitüntették Los Angelesben  
 


A cikk a már ismert infók között megemlíti a közlekedési dugót is, és arról is ír, hogy a fesztiválon számos latin film mellett egy héten keresztül Andalúziában készített filmek is vetítésre kerülnek.

Typically Spanish

 

 

2006.10.16

Pessoa remekműve (?)

 

 
 

Egy Antonio Pessoa nevű művész lefestette egyik kedvenc hollywoodi színészét, Antonio Banderast. Pessoa most is provokál, mint mindig: nem lehet tudni, hogy karikatúrát készített, vagy Antonio szépségét kívánta kihangsúlyozni...

Carmen Olaya
További vélemény a blogban >>

 

2006.10.16

Hírességek bikafuttatáson  
 


Több mint 45 híresség, köztük Antonio Banderas, Angie Harmon, a Helyszínelőkből Adam Rodriquez, vesz részt az Osborne ART BULLS FOR CHARITY kampányban.
A kampány a fekete bikának, a spanyolok régóta kedvelt szimbólumának az 50. évfordulóját ünnepli, és a "bika erejét kihasználva" segít a Share Our Strength szervezetnek  a gyermekek éhezése elleni harcban.

Október 24-én kezdődik New Yorkban; neves spanyolok és Spanyolország hódolói kidíszítettek 3x3-colos Osborne-bikát. A logót 1956-ban Spanyolország első bor és szeszes ital cége alkotta (amely jelkép túlnőve eredeti szerepén egy nemzet szimbólumává vált).
Az alkotásokat kiállítják több helyen országszerte, majd 2007 februárjában online elárverezik őket. A bevétel természetesen az SOS-szervezethez folyik be.


KellyAnnCollins.com
 

 

2006.10.16

2007- újra Broadway!  
 


Antonio a TVE Őszi szív/Corazón de Otoño című magazinműsorában mondott pár szót: 2007-ben nagyon elfoglalt lesz, és az El Camino de los Ingleses promóciós körútja után szeretne ismét Spanyolországban rendezni, vagy producerként dolgozni malagai színészekkel.
2007-ben újra birtokba veszi a Broadway színpadát! A Don Juan de Marco című musical főszereplője lesz.

 

 

2006.10.16

Banderas, ¡matador!  
  Egy újabb LALIFF-hír, karrierjének összefoglalásával, videókkal >>  

2006.10.15

Vezet a ritmus DVD  

 


Infó >>
Köszi Hesztia! :-)
 
 

2006.10.15

LALIFF - a CanalSur cikke

 

 
 


Még pár információ az eseményről:

Antonio érkezéskor a tőle megszokott humorral és szerénységgel ezt mondta a díjjal kapcsolatban:
"Eddig jó volt hozzám a sors, és talán így akarja tudomásomra hozni, hogy van egy betegségem, amiről nem tudok."

 

Antonio és Melanie érkezése közlekedési káoszt okozott a Hollywood Boulevard-on.

Antonio a legfiatalabb Gabi-díjjal kitüntetett művész. Edward James Olmos szerint: "Fiatal, de meg kell érteni azt is, hogy mit jelent nekünk, a közösség számára". Olmos nagy csodálója Antonio elhivatottságának és szenvedélyének. Sylvester Stallone levélben üzente, hogy mindig is "utálta" őt azért, mert "minden megvan benne". Paulino Plata, Andalúzia turisztikai tanácsadója szerint Antonio "az andalúziaiak legjobbja".
A Robert Graham által tervezett szobrocskát Antonio annak reményében vette át, hogy 75 filmjével és az USA-ban eltöltött 17 évével jó szolgálatot tesz a többi generáció számára. "Mert szeretem a honfitársaimat, és ismerem a világot, amely nem tisztességes. Nem akarjuk magunkat rákényszeríteni a világra. Osztozni akarunk benne" -foglalta össze a spanyol színész-rendező.
A vitatott rendező, Spike Lee szavai: "Nem lendült fel a latin mozi. Csak az van, hogy Antonio Banderas ott van mindenütt"

Videó >> (RealPlayer kell hozzá)
 

2006.10.14

LALIFF-díj    
 


Részletek a 2006.09.29-i hírnél.

Képek >>

A szerencsés tengerentúliak képei:
BanderasMall >>

Az élménybeszámolóból néhány infó:

Az Egyiptom Színház hosszú bejáratát végig vörös szőnyeg fedte, és a közönség nagy része addig nem akart bemenni, amíg Antonio és Melanie meg nem érkezik. Antonio a Homeland Security forgatásáról érkezett szombat este Shreveportból, és a dugó miatt 45 percet késett. Edward James Olmos mutatta be Antoniót és egy összeállítást vetítettek le eddigi filmjeiből. Paulino Plata, Andalúzia turisztikai tanácsadója is jelen volt (a fesztivál egy részét az Andalúzia Los Angelesben-konferencia tette ki), és az épületen kívül egy kivetítőn leadtak egy interjút Antonióval és Platával, amelyben mutattak részleteket az El Camino de los Ingleses forgatásáról is. Plata megemlítette azt a bizonyos "Meg tudom tenni"-sztorit is, amikor Antonio először találkozott Arne Glimcherrel, A mambó királyai rendezőjével.
Antonio köszönőbeszéde nagyjából ugyanaz volt, mint a Hispanic Heritage-en (Színész vagyok, szükségem van a szövegkönyvre), de hosszan beszélt arról, hogy mennyire büszke erre a díjra. Szinte levegővétel nélkül sorolta fel számos spanyol színész nevét. A közönség elég halkan viselkedett, de izgatott volt, hogy láthatja Antoniót és Melanie-t, és úgy tűnt, Antonio "otthon érezte magát" az ünnepség alatt. Amikor lekísérték a színpadról, egy nő bekiabált a színház hátsó részéből: "Antonio, yo te quiero!" - és mindenkiből kitört a nevetés. :-) A bejátszott filmrészletek alatt El Mariachi és El Zorro nagy húú-kat és hűű-ket kapott, Csizmás Kandúr pedig nagy ááá-kat :-)))


Hola-videó  >>
YouTube videó!!!!!! Az ünnepségen ezt az összeállítást vetítették le a díj átadásakor Antonio filmjeiből >>

 

 

2006.10.11

Duett Pasión Vegával  
 


A malagai énekesnő 5. albumán hallható lesz  egy duett Antonióval, a címe: Soñando contigo  (Rólad álmodva)
Antonio Pasiónról: "Pasión Vega hangja egyike a legjobb női hangoknak, amit életemben hallottam....Egy kitűnő hang, amely sokat képes átadni; tökéletes kidolgozású mind hangszínben, mind intonációban."


PasiónVega.info
Lahiguera.net
Click2music.es
 

 

2006.10.11

Alfa-hím = Antonio Banderas :-)


 


David Beckham lecserélve Antonio Banderasra > A Police napszemüveg-cég vele reklámozza ezentúl a szemüvegeket.

A cég szerint: "
Antonióban több van egy alfa-hímből. A márkának nagy szüksége is volt egy olyan egyéniségre, aki többet jelent az amerikai közönség számára."

DailyMail
 

 

2006.10.10

Antonio politikust támogat    
 


Paulino Plata, Marbella turisztikai tanácsadója arra kéri Antoniót, hogy közvetlen, vagy közvetett módon támogassa az önkormányzati választásokon Silvert. Párszor már együttműködtek, és talán végre meg lehetne szüntetni a korrupciót a városban.

BanderasMall

 

 

2006.10.10

Az apró focisták rajonganak Zorróért  
 


Shreveport, a Homeland Security forgatása


Antonio Banderas pénteken forgatási szünetett iktatott be, hogy találkozzon a Bossier Parks Steelersszel. A filmsztár megköszönte a kis focistáknak, hogy kitakarítottak egy üres, lepusztult házat, amelyet később a vígjátékban szereplő titkos étteremmé alakítanak át.

 

"Antonio Banderas rendkívül kedves volt. Közéjük ment, mindegyikükkel kezet fogott és belecsapott a tenyerükbe" mondta a Steelers edzője, David Szwak. A ház Szwak tulajdona.

Egyik gyerek megkérdezte tőle, hogy ő csinálta-e a ló hátáról a hátraszaltót a Zorróban.

"Nos, már nem igazán megy. Van valaki, aki megcsinálja helyettem" mondta Banderas széles mosollyal.

"Ugyanmár,  Antonio. Mondhatsz bármit. Végül is álarc van rajtad!"

Ráadásképpen ebédszünetben a Steelers játékosait körbevezették a forgatási helyszíneken.

Alexander Kent
Shreveporttimes.com
Köszi Yatzy! :-)
 

2006.10.07

Jelmez-árverés  
 
A 13. harcosbeli ruhaköltemény potom háromezer dollárért eladó...  >>
 
 

2006.10.05

Vezet a ritmus a Latin Grammy-n  

 


Először jelölték a rapper duót, Wisint és Yandelt , akik a Take the Lead "Wanna Ride" című számát is írták.
VoyMusic
 
 
 

2006.10.03

Szombat esti láz  
 


Tegnap volt az amerikai Dancing with the Stars (magyarul nálunk Szombat esti láz címen futott), és egy pár a Desperado zenéjére táncolt, a pasi beöltözött El Mariachinak, még skorpió is volt a kabátja hátán :-)

BanderasMall
 

 

2006.10.02

Még egy film a láthatáron?  
 


A Crossing Borders című romantikus vígjáték hozhat békét a Közép-Keletnek.

A film egy szatíra lesz, amely a zsidó és az arab életmód és kultúra elé tart görbe tükröt. 2016-ban egy zsidó lány (Hannah) és egy palesztin fiú (Aladdin) találkozik, egymásba szeretnek, és áttörik a két kultúrát elválasztó korlátokat. Ezzel nemcsak magukat, hanem a környezetüket is boldoggá teszik.
A főszerepeket a következő színészeknek ajánlották fel:
Antonio Banderas, Natalie Portman, George Clooney, Danny DeVito, Jim Carrey, és Omar Sharif.

The Open Press

 

 

2006.10.01

Hispanic Heritage - képek és videók  
 


A kétféle videóból kiderül, hogy az ünnepélyen minden angolul, majd spanyolul zajlott, ezért a teljes eseményről a két videóból lehet mindent megtudni ;-)

Pár infó:

Gregory Nava (író, rendező, producer, a Bordertown rendezője is) foglalta össze néhány mondatban Antonio karrierjét, megemlítve eddigi díjai és jelölései közül a legfontosabbakat. Ezután így folytatta, hogy "az egyike volt azoknak az embereknek, akiket Antonio a legjobban csodál, a nagyszerű Anthony Quinn", aztán bejött Anthony Quinn fia, és felesége:

Alex: - Az apám és én együtt néztük az Evitát. És sosem felejtem el, hogy az apám a film végén hozzám fordult, és ezt kérdezte: Fiam, akarsz valamit tanulni a színészetről? Figyeld ezt a pasast! Tehetsége van.

Kathy: - Ha már a tehetséges ifjúságról beszélünk, Anthony Quinn amellett, hogy kétszeres Oscar-díjas volt, nemzetközileg elismert festő és szobrász is volt egyben. A művészet volt a legfőbb szenvedélye. Élete során soha nem hagyta abba az alkotást, és tehetsége kibontakoztatását a színészeten túl.

Alex: - Éppen ezért Kathy és én szeretnénk Antoniónak ajándékba adni egyet apám festményei közül. Ez egy portré, aminek az a címe, hogy "Győzelem".
Hölgyeim, és uraim, kérem, fogadják szeretettel a Hispanic Heritage díjjal kitüntetett Antonio Banderast!

Antoniót állva ünnepelték, miközben felment a színpadra.
Először az angol köszönőbeszéd következett; papír a bal zsebben :-)), amit ezzel a tréfás megjegyzéssel vett elő: "-Színész vagyok, szükségem van a szövegkönyvre"


A beszéd nagy vonalakban a spanyol változat (beszéd a jobb zsebben :-)) alapján: nagy megtiszteltetés ez neki, köszöni (két barokk körmondatban). Az örökség szóról az anyja és az apja jutnak eszébe, valamint a fia és a lányai.... meg azokra gondol, akik korábban megkapták, és hogy neki kötelessége továbbadni azt a következő generációknak. 
Muchas gracias de corazón, y mucho amor para todos.


Köszi Aribeth! :-)

képek az angol nyelvű adásból BanderasMall >>
angol nyelvű videó
BanderasMall >>
spanyol nyelvű videó >>
 

 

2006.10.01

Egy szerencsés shreveporti    
 


Egy Shreveportban élő anyuka blogjában olvasható:

"...A Katrina hurrikán miatt jónéhány filmet New Orleans helyett LA-ben és Shreveportban forgatnak. Shreveport jól teszi, hogy új produkciókat toboroz a városnak. És azt hiszem, ezen a héten kezdődik a Homeland Security forgatása is

 

Antonio Banderasszal és Meg Ryannel. Szóval Ann ma be akart menni a Louisiana Boardwalkra pár új ruhát venni. Ethan és én bementünk a Borders Bookstore-ba, egy Dora the Explorer című könyvért. Éppen az üzleti részlegben böngésztem, amikor meghallottam egy hangot, ami valahonnan ismerősnek tűnt...Felnéztem: Antonio Banderas volt. Megkérdeztem, hogy lefotózhatom-e a fiammal, ő azt mondta: "okay".

Annak ellenére, hogy kedves pasi, rosszul éreztem magam, amiért erre kértem. Azt gondoltam, hogy Ethan örülni fog a képnek, és Ann megölt volna, ha nem fényképeztem volna le."

Blog címe

2006.09.29

LALIFF - A latin fesztiválon díjat kap eddigi munkásságáért  
 


A Los Angeles Latino International Film Festival (LALIFF) szervezői ma jelentették be, hogy a legfőbb díjat Antonio Banderas veheti át az októberben megrendezett 10. ünnepélyen.
A Gabi-díj
(a már elhunyt, Gabriel Figueroa nevű mexikói filmesről kapta a nevét, aki halála után megkapta az első ilyen díjat) elismerés azok számára, akik munkája segítette a spanyolok érvényesülését a mozi világában.

“Ki más érdemelné meg jobban ezt az elismerést Antoniónál, aki pályája során áttörte a korlátokat, és kitágította a horizontot azáltal, hogy Spanyolországból eljutott Hollywoodba, és érvényesülni tudott egy olyan közegben, ahol fontos a teljesítmény” - foglalta össze az EFE-nek Marlene Dermer, a fesztivál igazgatója.

A díj másik alapítója, a színész-rendező Edward James Olmos is egyetért Banderas fontosságának kihangsúlyozásával a spanyol film területén.

“Hihetetlenül nagy utat tett meg, és nem csak azért, mert mindkét nyelven produktív színész, hanem mert képes véghezvinni amit akar, és befektetni a saját filmjeibe...Híven tükrözi mindazt, kik vagyunk mi latinok"


A díjátadó ünnepség október 14-én lesz Los Angelesben, az Egyptian Theaterben.

La Voz
BanderasMall
 

 

2006.09.27

Homeland Security - Colin Hanks és Selma Blair  
 

Variety

Colin Hanks és Selma Blair is csatlakozik George Gallo romantikus komédiájához, amelynek forgatása október 2-án kezdődik Shreveportban, Louisianában. A történet egy aggodalmaskodó fiatal szövetségi ügynökről szól, aki a szabaderkölcsű anyja, és annak legújabb szeretője után kémkedik, miután azt egy nemzetközi tolvaj-kartellel hozta kapcsolatba az FBI.

ComingSoon.net >>

2006.09.26

Még mindig London - Diez Minutos magazin    
  "Antonio és Melanie, mint két szerelmes fiatal"

A cikk arról szól, hogy pár napot Londonban töltenek munka miatt; a képeken Melanie egy
könyvesboltban vásárol; a kávézóban Antonio az El Pais című spanyol újságot olvassa.

BanderasMall >>
Gracias Rubén! :-)

 

2006.09.24

Boldog 10. születésnapot Stella! :-)    

2006.09.21

Vezet a ritmus - DVD    
 
A Fórum Home Entertainment november 28-án adja ki a DVD-t.
Ezek szerint a magyar cím Vezet a ritmus lett.

PC Dome online magazin
>>

Köszi Hesztia! ;-)
 
 

2006.09.15-19

Antonio Londonban

 
 

Egy angol TV-csatornának úgy nyilatkozott, hogy itt végzi az utolsó simításokat Az angolok útja című filmjén. Örömmel tért vissza Londonba, hiszen Melanie-val itt laktak egy ideig, és szereti az itteniek humorát. Amikor pedig megkérdezték tőle, hogy mi lesz a következő dolog, amit csinálni fog, nevetett, és ezt mondta: "Eszem egy forró curry-t!"  Ezután begyömöszölték egy várakozó autóba, és elhajtottak.

BanderasBuddies  >>

Az események képei  >>
 

 

2006.09.13

Meg Ryan lehet Banderas partnere  
 


Antonio Banderas mellett Meg Ryan lehet a másik főszereplője a nemsokára készülő Homeland Security című új thrillernek.
Eredetileg Annette Bening játszotta volna a női főszerepet George Gallo hitchcocki hangulatú filmjében, ám ő lemondta a szerepet. A film forgatását októberben kezdik el Louisianában.

Exit.hu
 

 

2006.09.12

Save The Children      
 

Ma indul Melbourne-ből a Save The Children kampány, a végállomás Washington lesz; 40 országot érint. A Save the Children arra figyelmeztet: a fegyveres konfliktussal küzdő országokba kevés oktatásra szánt segély jut el. Ezért kampány indult a segélyek növelésére, a gyermekek és a tanárok védelmére.
Hírességek is csatlakoznak hozzá: Eva Longoria, Susan Sarandon, Penelope Cruz, Antonio Banderas, Sandra Bullock, Ricky Martin, és még sokan mások.

antena3.com      videó >>
 

 

2006.09.08

Hispanic Heritage: Antonio a kitüntetett művészek között    
  A Spanyol Örökség Alapítvány 20. díjátadó ünnepsége volt Washingtonban a John F. Kennedy Központ az Előadóművészetért épületében. Az NBC szeptember 30-án fogja leadni a gálát a TV-ben.

képek  >>

 

2006.09.07

Homeland Security - Meg Ryan    
 
A filmben Antonio partnere nem Annette Bening lesz, hanem Meg Ryan.    MovieWeb
 
 

2006.09.03

Homeland Security    
  A forgatás októberben kezdődik Shreveportban.
A film Alfred Hitchcock Fogjunk tolvajt! című mozijának hangulatát idézi majd.
 
 

2006.09.01

El Camino de los Ingleses hivatalos oldal  

 
 


Hírek, előzetes, banner; az Antonio rendezte film infói. A premier Malagán lesz november 24-én, a Cervantes filmszínházban.  >>

 

2006.08.30

La Vuelta a España reklám a neten

 
 
képek 
>>
Google videó  >> 
 
 

2006.08.29

Take the Lead/Vezet a ritmus

 
 
Megjelent a DVD az USA-ban
 
 

2006.08.29

Új képek

 
 
Antonio és Melanie

>>

 

 

2006.08.18

Antonio lett a legjobb színész az Imagen-díjátadón    
 
A Los Angelesben megrendezett díjátadón Antonio díjat nyert a Legjobb színész kategóriában a Take the Lead/Vezet a ritmus című filmben nyújtott alakításáért!

YouTube videó -vörös szőnyeg >>
képek  >>
 

 

2006.08.09

Születésnap LA-ben

 

 
 
Semana magazin cikke - BanderasMall >> 
Gracias Rubén! :-)

Antonio és Melanie együtt ünnepelték a születésnapjukat Los Angelesben. Stella szeptember 24-én lesz 10 éves. Étterembe és könyvesboltba mentek, és az egész napot kikapcsolódással töltötték.

képek  >>  Univision.com
 

 
       

<>

 

 

HÍRARCHÍVUM > 2006.08.09 - 2006.10.22.